Klimaatalarm Rotterdam

Elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur klinkt in heel Nederland het luchtalarm, als test voor noodsituaties. Dit moment grijpen we aan om aandacht te vragen voor de klimaat- en ecologische ramp die zich nu voltrekt. Zodra het alarm afgaat verbeelden we deze noodsituatie met een die-in (zie foto). Enkele rebellen leggen aan omstanders uit wat we doen en delen eventueel flyers uit.

Deze actie is low risk. Dat betekent dat het heel onwaarschijnlijk is dat er iemand gearresteerd wordt, want we blokkeren niets en we houden ons aan de regels.

Belangrijke informatie

Tijdens alle acties en bijeenkomsten van Extinction Rebellion moeten we de principes en waarden van de beweging respecteren. Anders is het namelijk geen Extinction Rebellion actie/bijeenkomst meer. Dus zorg ervoor dat je de principes en waarden begrijpt en respecteert.

De actie overeenkomst is een korte uitleg van de regels tijdens acties. Het is heel belangrijk dat we die regels niet verbreken. Want daarmee houden we elkaar veilig.

Tijdens deze specifieke actie houden we ons niet alleen aan deze regels, maar zorgen we er ook voor dat we niets blokkeren en ons netjes aan de wet houden. Als de politie ons vraagt om weg te gaan, dan doen we dat. Dat is heel belangrijk, want dan is er voor de politie geen reden om ons te arresteren.

Helpen organiseren

Omdat dit een low risk actie is, kan iedereen helpen om het te organiseren. Zelfs totaal nieuwe rebellen kunnen helpen. Daarom is iedereen welkom bij de voorbereidingen. Als jij wil leren om acties te organiseren, kan dit een goede plek zijn om te beginnen!

Details
Date:

december 4

Time:

11:45 - 12:15

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Rotterdam

Email: rotterdam@extinctionrebellion.nl
Locatie

Rotterdam Centraal

Stationsplein

Rotterdam, Netherlands

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR