NEE TEGEN BLOEDKOLEN – Kappen met Kolen

Op vrijdag 21 juli gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Dit keer richten we ons op de haven van Rotterdam. Op de Maasvlakte staan niet alleen twee kolencentrales, maar er worden jaarlijks ook miljoenen tonnen kolen overgeslagen voor export naar onder meer Duitsland. Dat is absoluut onverantwoord en dient zo snel mogelijk te stoppen, alleen al vanwege het feit dat een deel van deze kolen afkomstig is uit de regio Cesar in Colombia, waar honderden burgers en activisten zijn vermoord of verdwenen als gevolg van hun verzet tegen de kolenwinning aldaar. Daarom zeggen wij ‘Nee tegen bloedkolen!’ Sluit je aan en eis een einde aan het gebruik en de overslag van (bloed-)kolen in de Rotterdamse haven!

Wij richten ons op grootverbruikers van kolen en op plekken waar kolen worden overgeslagen. We gaan door met onze acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten. Sluit je aan en stop deze waanzin! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Havenbedrijf Roterdam;
Tijd: 10:00;
Actiebriefing (online): 18 juli, 20:30 zoomlink: https://us04web.zoom.us/j/76559667103?pwd=H92gkJZj1xstt9ZcB8f6Pm7nO6o6KF.1

Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

juli 21

Time:

10:00

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

Kappen met kolen, kolen

Organisator

Extinction Rebellion NL

Locatie

World Port Centre

Wilhelminakade 909

Rotterdam, Netherlands, 3072 AP

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR