Oefenlab klimaatgesprekken

Actie Sociale bijeenkomst Training of lezing Vergadering

13 november 2023

19:30 tot 21:30

Deventer

Prijs: Gratis

Speciaal voor nieuwe rebellen
"Ik doe mee aan acties van XR, maar hoe vertel ik het mijn moeder?" Deze vraag en vele varianten daarop komt iedereen wel eens tegen. Soms vaker dan je lief is. Sterker nog, het vormt soms een blokkade in voorheen mooie vriendschappen, liefdes- en werkrelaties. Het kunnen voeren van een 'klimaatgesprek' kan dan veel ruimte bieden. Op maandagavond 13 en 27 november houden we introductiebijeenkomsten van Oefenlab Klimaatgesprekken in Deventer.

Onder deskundige leiding krijgen deelnemers aan deze workshops dan handvatten en manieren aangereikt om met 'moeilijke' personen en in aanzet moeizame gesprekken over klimaat, klimaatangst en handelingsperspectief hanteerbaar te maken richting een brede doelgroep.

We gaan aan de hand van echte en verzonnen casussen oefenen middels een rollenspel en andere creatieve vormen. Voor het Oefenlab creëren we een veilige omgeving. Dus er is alle ruimte om te kunnen stuntelen, het hoeft niet perfect te gaan, we zijn allemaal aan het leren. In dit lab kan dus naar hartelust geoefend worden, zodat je klimaatpraat- en klimaatluister-spier geoefend kan worden zodat het makkelijker wordt om zinvolle gesprekken met anderen te voeren.

De intentie is om na deze 2 introductiebijeenkomsten met wie verder wil, een groep te formeren die met enige regelmaat bij elkaar komt om verder te oefenen.

Je bent welkom om aan beide avonden mee te doen, maar deelname aan één van de twee is ook mogelijk.

Op beide avonden is de deur open en staan koffie en thee klaar vanaf 19:15 uur, en starten we om 19:30 uur.

🌈 MELD JE AAN MET DEZE LINK 🌈


Meedoen kan op basis van een vrije gift naar draagkracht, waarmee we de zaalhuur en kosten voor koffie/thee kunnen dekken.

Locatie

Deventer