Silent Spring Rebellion

Extra info

Lieve mensen. Het wordt n├│g warmer dan eerder deze week verwacht. Maar we kunnen de actie niet zomaar verzetten qua locatie en tijd.

We gaan de actie wel verplaatsen naar het plein van het gemeentehuis. Daar tussen de gebouwen is schaduw en water voor verkoeling. Wij zorgen voor een bord bij het provinciehuis dat mensen verwijst naar die locatie. Dat is 1 minuut van de oorspronkelijke locatie.

Hopelijk stelt dit iedereen gerust om te komen

Wij organiseren op zondag 11 juni een stil protest op de Markt in Arnhem om aandacht te vragen voor het verlies aan biodiversiteit als gevolg van de intensieve landbouw en het doorgeslagen effici├źntiedenken. Het protest is een massa-groepsmeditatie en nodigt ons uit tot zorg voor onszelf, anderen en de aarde. Iedereen is welkom, ook wie zich niet heeft aangemeld bij Extinction Rebellion.

Neem alsjeblieft een eigen meditatiekussen mee en indien mogelijk een extra (kampeer)stoeltje voor degenen die minder flexibel zijn. Vanwege de verwachte hitte, het wordt 30 graden, raden wij je aan om jezelf goed in te smeren, lichte bedekkende kleding te dragen en extra water mee te nemen.

Daarnaast vragen wij je om tekeningen, maskers, knuffels of iets anders mee te nemen om de Nederlandse biodiversiteit te vertegenwoordigen. Kinderen zijn welkom. Neem stoepkrijt mee zodat ze insecten, vogels en planten kunnen tekenen.

Op hetzelfde plein is ook een streekproducten markt, dus je kunt er een leuk uitje van maken met vrienden, familie en buren.

De keuze voor Arnhem als locatie van de demonstratie is bedoeld om Extinction Rebellion in het oosten van Nederland op de kaart te zetten en aandacht te vragen voor de problemen waarmee we geconfronteerd worden. Arnhem is gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende delen van Nederland en een groot deel van de provincie Gelderland is landbouwgrond, waardoor het protesteren voor het provinciehuis daar zinvol is.

Silent Spring Rebellion is een sit-in met stille meditatie als vorm van protest. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om je te verzetten tegen de gehaaste levensstijl, afleidingen en consumptie die bijdragen aan het uitsterven van soorten. Door stilte en meditatie leggen we de focus op zorg voor onszelf, anderen en de aarde, en nemen we afstand van de waarde van productiviteit en effici├źntie die onze samenleving domineren. Stilte biedt een toegankelijke vorm van protest voor mensen van alle achtergronden en leeftijden, en draagt bij aan het voorkomen van burn-out in activistische bewegingen zoals de onze.

De naam ‘Silent Spring’ is ge├»nspireerd op het boek van Rachel Carson uit 1962, dat de milieuschade door pesticiden documenteerde en leidde tot veranderingen in het Amerikaanse beleid en de oprichting van milieuorganisaties wereldwijd. Met de demonstratie willen we eer betuigen aan milieuwetenschappers zoals Carson en ons verzetten tegen de destructieve krachten in onze samenleving. Het doel is om samen een nieuwe cultuur te cre├źren waarin het behoud van biodiversiteit en het welzijn van toekomstige generaties centraal staan.

Details
Date:

juni 11

Time:

12:00 - 13:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Arnhem

Email: xrarnhem@protonmail.com
Locatie

Arnhem, Netherlands

Markt 11

Arnhem, Netherlands, 6811CG

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR