Sluit Kooks 1 en 2 van Tata

Actie

12 april 2024

13:00 tot 23:59

Nederlands & Engels gesproken

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen

12 APRIL – HÉ PROVINCIE: SLUIT KOOKS 1 & 2 VAN TATA

Op 12 april blokkeren we samen met Kappen met kolen de N205 vóór het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem – tenzij de provincie vóór die tijd de vergunningen voor Kooksgasfabrieken 1 en 2 van Tata Steel heeft ingetrokken. Deze kooksgasfabrieken – waarin kolen tot kooks worden verwerkt – zijn namelijk zwaar verouderd en hadden allang gesloten moeten worden. Ze lekken aan alle kanten en stoten vrijwel dagelijks gifwolken uit. Mensen die in de omgeving wonen, leven daardoor aantoonbaar korter en in slechtere gezondheid. Bovendien is het stoken van kolen sowieso heel slecht voor de biodiversiteit en het klimaat en worden bij de kolenwinning in o.a. Colombia regelmatig mensenrechten geschonden.
De kooksgasfabrieken van Tata Steel zorgen voor de meeste overlast en vervuiling, en daarom moeten die zo snel mogelijk dicht. De provincie is verantwoordelijk voor het handhaven van de vergunningen van Tata Steel, en de kooksgasfabrieken voldoen al jaren niet meer aan de eisen – maar de overheid komt niet in actie en stelt de belangen van Tata Steel boven die van burgers.
Daarom hebben we de Provincie Noord-Holland op 15 februari een ultimatum gesteld: trek vóór 12 april de vergunningen voor Kooks 1 en 2 in, anders blokkeren we de N205 vóór het provinciehuis.
We hebben nog niks van de provincie gehoord, dus we gaan door met onze voorbereidingen. Vind jij het ook onacceptabel dat Tata Steel ongehinderd gifwolken kan uitstoten? Vind jij het ook schandalig dat de overheid niet opkomt voor de gezondheid van burgers en bescherming van natuur en milieu? Sluit je dan aan! Het eindspel voor Tata is begonnen, want we gaan net zo lang door tot de kooksgasfabrieken dichtgaan!

Wanneer: 12 april 2024, 13:00 uur
Waar: N205 ter hoogte van Paviljoen Welgelegen (https://maps.app.goo.gl/KwhcvcQ7sdUa7DbS6)
Telegram-kanaal: https://t.me/+fCGFh1RzuFI3OGI0

Organisatie