Welkom bij XR & Actietraining

Actietraining Introductie tot XR Training of lezing

26 februari 2023

12:00 tot 17:30

Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Prijs: Gratis

Speciaal voor nieuwe rebellen

Training in Dutch, with English translation if needed
In aanloop naar de A12-blokkade van 11 maart in Den Haag en de actie op Eindhoven Airport van 25 maart organiseren we in Den Haag een actietraining op zondag 26 februari. Ook voor deelname aan andere acties is deze training 100% geschikt. Voor wie XR nog niet kent, geven we voorafgaand aan de training een introductie-praatje.De training wordt in het Nederlands gegeven, maar voor wie het nodig heeft, kunnen we vertalen naar het Engels.Wil je meedoen met de acties van XR, dan is het zeer aan te raden van tevoren een Actietraining gevolgd te hebben. Het maakt niet uit of je aan acties wil meedoen met een hoog risico op arrestatie, of laag risico op arrestatie. En ook als je dat voor jezelf nog niet helder hebt, is deze training dé plek om daar achter te komen.Tijdens de training leer je alles over:


– hoe het is om mee te doen met een XR-actie en hoe we die organiseren,

– wat een Affiniteitsgroep is en wat het nut is tijdens een actie,

– wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid,

– hoe we bij XR aankijken tegen geweldloosheid en waar jij zelf de grens trekt,

– de-escalatietechnieken die je kunt inzetten.Het introductie-praatje over Extinction Rebellion vindt plaats van 12:00 tot 13:00.

Na een half uur lunchpauze gaan we om 13:30 van start met de training. Om 17:30 zijn we klaar.

Deelname is gratis; evengoed zetten we een donatie-pot klaar voor wie wat kan missen ter dekking van de kosten voor de locatie.
Aanvullende informatie om het geleerde in de praktijk te brengen:

A12 actie 11 maart
De zesde A12-blokkade is op zaterdag 11 maart om 12:00 uur! Dit keer met duizenden mensen. Wij eisen een direct einde aan de jaarlijkse 17,5 miljard euro fossiele subsidies.
Weet je al zeker dat je meedoet? Klik hier om in de Telegram-groep te gaan.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Eindhoven Airport 25 maart
Er is een Telegram kanaal waar iedereen in zit die deelneemt aan de luchthaven actie van 25 maart. In deze groep krijg je alle relevante informatie, zoals de datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en meer.
Je kunt je hier voor die groep aanmelden.
 

Locatie

Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag