Welkom bij XR Drenthe

Sociale bijeenkomst Training of lezing

21 juni 2023

17:30 tot 21:00

Sleutelbloemstraat 1, Assen, , Nederland

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Programma 21 juni

17.30 inloop
18.00 vegan potluck (optioneel)
19.00 introductie XR
21.00 afronden en opruimen
21.30 uur einde

Iedereen welkom, aanmelden s.v.p. via dit formulier. Je kunt ook ná het eten aansluiten, zorg dan dat je er om 19.00 bent.

Over XR Drenthe
XR Drenthe is één van de vele lokale groepen van XR Nederland. Wij mobiliseren voor landelijke acties en organiseren daarnaast onze eigen acties. We hebben momenteel vier campagnes (bollenteelt gifvrij, Drents Museum fossielvrij, het klimaatalarm, het burgerberaad). Je leest meer over onze campagnes op onze website.

Over Extinction Rebellion
Extinction Rebellion betekent ‘verzet tegen uitsterven’. Dat klinkt dramatisch en dat is het ook. Want wat gebeurt er? De klimaatcrisis ontwricht op steeds grotere schaal onze maatschappij. Eén miljoen planten- en diersoorten dreigen uit te sterven door vervuiling en ecologische vernietiging. De wetenschap zegt dat we NU moeten handelen om erger te voorkomen. Helaas doet onze overheid dit onvoldoende en verzaakt daarmee haar zorgplicht. De rekening komt op het bordje van mensen die er vaak niks aan kunnen doen, zoals jonge generaties. Ben je ook klaar met alle praatjes en wil je iets DOEN? Sluit je aan.

Locatie

Open Hof Assen, Sleutelbloemstraat 1, Assen, , Nederland