Welkom bij XR Musicians

Training of lezing

27 augustus 2023

15:00 tot 17:00

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, , Nederland

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Door muziek te maken op plekken die ertoe doen, namelijk binnen gehoorsafstand van de overheid en grote vervuilende bedrijven, zetten wij de eisen van Extinction Rebellion kracht bij.

Maak jij je ook zorgen om de klimaat- en ecologische crisis? Ben je klaar met toekijken hoe politici en bedrijven ons naar de afgrond leiden?

Bij Extinction Rebellion pakken wij het anders aan. We gaan voorbij aan klimaatmarsen en petities, en bouwen een massabeweging die het tij kan keren. En in deze bijeenkomst leer je hoe je op een manier die bij jou past mee kan rebelleren!

Algemene informatie


Datum: 27 augustus 2023
Tijdstip: 15:00-17:00, inloop vanaf 14:30
Locatie: Dit programma vindt plaats in de IJzaal, in het Paviljoen van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2. De IJzaal bevindt zich op de eerste verdieping.
Taal: Nederlands
Inschrijven: Aanmeldformulier

Deel 1: Heading for Extinction


De wetenschap is duidelijk: de aarde warmt op, soorten sterven uit, biodiversiteit gaat verloren, vervuiling neemt toe, wateren verzuren en bossen worden vernietigd. Als we niets doen, stevenen we af op een catastrofe. Hoe kunnen we omgaan met deze angstaanjagende realiteit?

Deel 2: Verander de wereld met muziek


‚ÄúMuziek kan de wereld veranderen omdat het mensen kan veranderen.‚ÄĚ (Bono)

Muziek kan schoonheid, gevoel en zachtheid in een actie brengen. Daarmee helpen we de beweging sneller te groeien. Tijdens een actie kan muziek de-escalerend werken. Daarnaast is het voor veel mensen een fijne manier van actievoeren.

Laat je inspireren door onze muzikale voorbeelden, brainstorm over nieuwe acties en ontdek welke plek binnen XR bij jou past.

Uitleg over het programma


Ben je alleen nieuwsgierig naar XR? Dan kan je ook naar alleen het eerste deel komen. Ken je deel 1 al? Dan ben je van harte welkom om slechts voor het tweede gedeelte om 16.00 uur aan te sluiten! Tot dan! En, kan je nou niet wachten om in actie te komen? Nodig dan je vrienden of familie uit om samen mee te doen, en help zo de beweging alvast te groeien!

Over Tolhuistuin


Tolhuistuin is een cultuurpodium aan het IJ in Amsterdam-Noord met jaarlijks zo'n 750 voorstellingen, concerten, expo’s, workshops en expedities voor een breed publiek. Het hart van Tolhuistuin is een idyllische tuin die de iconische gebouwen met verschillende concerten podiumzalen, een populair restaurant, een hiphopschool, een podcastwerkplaats, een Leeshuis, studio's en werkplekken met elkaar verbindt. Zo'n 36 culturele en maatschappelijke partners hebben een werkplek op het terrein. Samen met deze 4 huisgenoten en een inspirerend netwerk van muzikanten, theatermakers, filmmakers, ontwerpers, festivalorganisatoren, podcastmakers en sociale ondernemers zetten we Tolhuistuin in als creatieve werkplaats voor de toekomst.

Locatie

Tolhuistuin (IJzaal), IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, , Nederland


Organisatie

XR Musicians

xr.musicians@proton.me