XR Delft Workshop Klimaatrechtvaardigheid

Training of lezing

19 december 2023

19:00 tot 22:00

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen

Workshop Klimaatrechtvaardigheid


🪧De afgelopen weken is onrust ontstaan door acties die buiten het kader klimaat/biodiversiteit vallen. Daarom lijkt het ons voor iedereen binnen XR Delft zinvol en leerzaam meer te leren over Klimaatrechtvaardigheid. Ook wel bekend als Demand 0/ Eis 0.

✊Daarom geven we binnenkort een ‘Workshop Klimaatrechtvaardigheid’. Landelijk binnen XR ook wel de Eis 0 workshop genoemd.

👥In de workshop ontdek je meer over klimaatontrechtvaardigheid: de scheve verdeling tussen hen die de klimaatcrisis veroorzaken en hen die daaronder lijden, zowel binnen Nederland als wereldwijd. Ook delen we inzichten over verschillende assen van ongelijkheid zoals etniciteit, klasse, gender en religie – en hoe deze elkaar beïnvloeden. Daarmee zal je na de sessie meer bewust zijn over klimaatontrechtvaardigheid.

🫂Dit lijkt ons een mooie volgende stap na de speciale sessie over de oorlog in Gaza/Isreal op 10 november.

👂De workshop is gebaseerd op deliberatie. Zo biedt het de ruimte om jouw/onze ideeën, ervaringen en vragen te delen. De workshop is bedoeld om het gesprek over klimaatrechtvaardigheid levendig te houden en onderdeel te maken van onze beweging – te (ont)leren en te groeien als gemeenschap en als individu.

💚WIE? Deze workshop is voor rebellen van XR Delft en omstreken. Deze workshop is vooral bedoeld voor nieuwe mensen, maar zeker ook voor rebellen die meer bekend zijn met deze thema’s en al een tijdje actief zijn. Deze workshop is echt ontworpen om je te ontmoeten waar je bent, waar je ook bent in je leerreis, en moedigt ons aan om van elkaar te leren.

📑Je kan je aanmelden via dit formulier. De locatie krijg je daarna per email toegestuurd.