XR Utrecht luidt de noodklok!

Er rest ons als mensheid slechts nog 6 jaar om onder de 1,5 graad opwarming te blijven. Toch is niet iedereen van dit zorgwekkende feit doordrongen. Het is van groot belang dat de gemeente Utrecht eerlijk naar haar inwoners communiceert over de ernst van de klimaatcrisis. Zodat burgers begrijpen dat we samen een grote verandering door moeten maken om de aarde en onszelf te redden.

De eerste eis van XR Utrecht luidt: Vertel de waarheid. XR Utrecht wil dan ook meer inzet op klimaatgeletterdheid. Zodat alle inwoners snappen wat de klimaatcrisis is, wat de gevolgen zijn opdat er draagvlak ontstaat voor beleid. Een zichtbare klimaatklok met heldere uitleg is daar een van de manieren voor. Een klimaatklok laat zien hoeveel tijd we nog hebben om te veranderen. Voordat het te laat is en de aarde onleefbaar wordt.

Op 9 maart luiden we daarom de noodklok! We laten zien welke eerste stappen Utrecht moet zetten om de noodzaak tot verandering duidelijk te maken.

Ben erbij, om 19.30 uur, op de Maartensbrug in Utrecht, en luidt met ons de noodklok!

Details
Date:

maart 9

Time:

19:30

Evenement Categorie:

Actie, Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Utrecht

Email: utrecht@extinctionrebellion.nl
Locatie

Maartensbrug

Utrecht, Netherlands

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR