Extinction Rebellion blokkade vandaag op Zuidas ten einde

18/09/2020

De laatste Extinction Rebellion-activisten zijn zojuist verwijderd uit de blokkade. De politie heeft onder de noemer “bestuurlijke verplaatsing” bussen volgeladen met activisten en hen op meerdere afgelegen locaties in de stad weer afgezet. Ondanks de enorme politie-opkomst is er niemand gearresteerd. Wel werd er in het verplaatsen van de activisten naar de bussen soms hardhandig opgetreden.

Meer acties en manifestatie vanaf vanmiddag tot zondag op het Museumplein
De actie vandaag was de aftrap van de Septemberrebellie. We nodigen Amsterdam uit om vanavond, morgen en zondag naar onze legale manifestatie op het Museumplein te komen om ons te leren kennen, mee te doen aan een workshop, of samen met ons aan te schuiven voor een vers gekookte maaltijd. Er vinden panels plaats met o.a. Marjan Minnesma en Jan Rotmans. Er zijn ook activiteiten voor kinderen en hun families. Van 13.00 tot 14.00 uur vindt Discobedience plaats, dansend voor het leven door de straten van Amsterdam. Voor het volledige programma, zie www.extinctionrebellion.nl/septemberrebellie. We vragen iedereen die langskomt om 1,5m afstand te waarborgen en om een mondkapje te dragen.

Op maandagochtend 21 september vinden tijdens de spits nieuwe burgerlijke ongehoorzaamheidsacties plaats op de Zuidas. Op die dag geven we de lobbyisten van de grootvervuilers op de Zuidas een dagje vrij.

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR