XR Leiden

Ook de Sleutelstad kent een actieve afdeling van Extinction Rebellion! Wij zijn een mix van inwoners van Leiden en omgeving met op z’n minst één ding gemeen: we maken ons zorgen om het klimaat en we willen dat er ook in Leiden alles aan gedaan wordt om de opwarming van de aarde en het biodiversiteitsverlies te stoppen. Zodat onze mooie stadspoorten, hofjes en universiteit straks niet onder water komen te staan.

Bij XR Leiden is er voor ieder wat wils: Je kunt ons helpen met het organiseren van acties, onze General Meeting bezoeken, achter de schermen meedenken met onze (politieke) strategieën of aansluiten bij een van onze cirkels (dit zijn onze werkgroepen, we hebben bijvoorbeeld groepjes die zich bezighouden met Kunst, Media, Welzijn en Herstel of Werving en Training). Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je slechts af en toe aan te sluiten bij onze acties.

Twijfel je of Extinction Rebellion Leiden iets voor je is? Neem dan zeker even contact met ons op, via onze contactpagina of op de 'Doe Mee' knop rechtsboven! Dan blijf je op de hoogte en kunnen we samen uitvinden waar jij het beste op je plek zit.

Extinction Rebellion Leiden

Contact

Heb je vragen over onze afdeling of wil je misschien actief worden in Leiden? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande kanalen. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Recente acties

Block Friday

Op 27 november was het Black Friday en protesteerden wij midden op de Haarlemmerstraat tegen massaconsumptie. We zetten een ruilwinkeltje op waar voorbijgangers kleren konden meenemen of doneren. Als je niets koopt heb je altijd 100% korting.

Extinction Rebellion Leiden
Boerhaave Besmet Shell

Toen museum Boerhaave afgelopen zomer een expositie opende over virussen namen wij onze kans om te protesteren. Wij willen namelijk dat het wetenschapsmuseum de sponsoring en beïnvloeding van massavervuiler Shell verbreekt.

Extinction Rebellion Leiden
Die-In Leiden Centraal

Tijdens het maandelijkse luchtalarm vielen we 'dood' neer aan de achterzijde van Leiden Centraal. Dit deden we om de aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en mensen bewust te maken dat we snel iets moeten doen voordat onze wereld niet meer leefbaar zal zijn.

Extinction Rebellion Leiden

Benieuwd naar wat wij zoal doen? Hier kun je zien wat er voor de komende tijd op de planning staat. Je kunt altijd contact met ons opnemen bij vragen!

No Upcoming Events for XR Leiden

Browse all events
Bekijk alle lokale groepen