XR Zaanstreek-Waterland

Ook in Zaanstreek-Waterland is er een actieve afdeling van Extinction Rebellion! Wij zijn een groeiende en diverse groep inwoners die zich zorgen maken om het klimaat en we willen dat er alles aan gedaan wordt om de opwarming van de aarde en het biodiversiteitsverlies te stoppen.

Bij XR Zaanstreek-Waterland is van alles te doen: Je kunt helpen met het organiseren van acties, onze algemene meeting bezoeken, achter de schermen meedenken met onze (politieke) strategieƫn of helpen met het opzetten van onze cirkels (je kunt dan denken aan het klimaatalarm, media en communicatie, kunst en regeneratieve cultuur, coƶrdinatie, actie of mobilisatie). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je slechts af en toe aan te sluiten bij onze acties.

Ons doel in 2022 was dat de gemeente Zaanstad de Klimaatcrisis uitroept en dat is gelukt! Voor de volgende stap roepen we de gemeente op om echt te gaan doen wat nodig is en de transitie op een rechtvaardige manier uit te voeren. Dit kan door een klimaat burgerberaad in te stellen. We houden een klimaatalarm op elke 1e maandag van de maand om 12:00 uur precies wanneer het oefenalarm klinkt. De locatie is het Stadhuisplein, vlakbij het station Zaandam (11:45-12:15). Er wordt een "die-in" gehouden voor het gemeentehuis, we delen flyers uit en wordt er een speech gegeven. Na afloop kan wie wil mee iets drinken en napraten.

In Purmerend kun je ook aan de slag bv. met posters plakken en afgelopen zomer was er een actie bij de ING in Purmerend.

We hebben een actieve Signal groep waarin we interessante info delen en bv. afspreken samen te reizen naar een actie.

Je bent altijd welkom om een keer aan te sluiten bij onze borrel/bijkletsavond of het klimaatalarm. Houd de evenementen op de XR NL website in de gaten of contact ons op ons emailadres. Hopelijk to snel!

Voor meer info over de klimaatcrisis en XR kijk dit filmpje: https://tube.rebellion.global/videos/watch/50a52570-6c94-45cb-bf47-1113ab48ac09

Extinction Rebellion Zaanstreek-Waterland

Contact

Heb je vragen over onze afdeling of wil je misschien actief worden in de regio Zaanstreek-Waterland? Neem dan contact met ons op via de mail of Ć©Ć©n van de onderstaande kanalen. Je kunt ook langskomen bij onze algemene vergadering en borrel/bijkletsavond. Zie ook onze Facebook pagina of bij onze Evenementen.

No Upcoming Events for XR Zaanstreek-Waterland

Browse all events
Bekijk alle lokale groepen