XR Zwolle

Welkom bij de pagina van Extinction Rebellion Zwolle

XR Zwolle is een diverse groep met meer en minder actieve leden en groeiende. We doen mee aan landelijke acties en zetten lokale acties op touw. We organiseren creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties om druk te zetten op onze regering en lokale overheden en ze te dwingen om de nodige maatregelen te nemen om de existentiƫle bedreiging te bestrijden. We komen een keer in de twee maanden bijeen om bij te praten en gezellig samen te zijn. Jouw inbreng is meer dan welkom. Voel je welkom om samen te leren en te groeien en de beweging in Zwolle zichtbaar te maken voor een leefbare en rechtvaardige aarde. Jouw inbreng is meer dan welkom. Hoe geweldig zou het zijn om vanuit Zwolle een actief geluid te laten horen door actie (disruptief of low-risk)?! . Daarnaast houden we nauw contact met andere actiegroepen die aangesloten zijn bij de klimaatcoalitie Zwolle zoals onder andere Milieudefensie, Fridays For Future Zwolle en PINK! Overijssel.

Zien we jou ook bij onze volgende actie?! Meld je aan!

P.S. Je mag bij vragen altijd een berichtje of een mailtje sturen :)

Extinction Rebellion Zwolle

Contact

Integratieteam

Geblindoekte beelden in Zwolle

Extinction Rebellion heeft zondag 2 april in alle vroegte het beeld van Thorbecke op het Stationsplein en het beeld van Rodinā€™s Adam op het Grote Kerkplein geblinddoekt. Ook in Hardenberg blinddoekten activisten standbeelden. Hiermee doen Zwolle en Hardenberg mee aan Statue Sunday. Tijdens deze actie doen wetenschappers en klimaatactivisten over de hele wereld een blinddoek om bij standbeelden van wetenschappers, politici en andere prominenten. Hiermee eisen ze dat politici en bestuurders niet langer de ogen sluiten voor de klimaatcrisis. De machthebbers moeten de waarheid vertellen over de klimaatnoodtoestand en ze moeten passende maatregelen nemen. Wil je ook meedoen met lokale acties? Meld je aan via zwolle@extinctionrebellion.nl

Extinction Rebellion Zwolle
Stille tocht Zwolle

Op 22 oktober houden we een stille tocht in het centrum van Zwolle, ter nagedachtenis aan de natuur, dieren en mensen die slachtoffer zijn geworden van de catastrofale gevolgen van klimaatverandering. We houden een rouwstoet waarbij iedereen zwarte kleding draagt. Aan het eind van de tocht legt iedereen een bloem bij de grafstenen die klaarstaan aan het eind.

We verzamelen om 15:00 uur bij de Diezerpoorterbrug en eindigen bij het Rodetorenplein.

We hopen je vrijdag te zien!

Extinction Rebellion Zwolle

Evenementen

Actietraining 8 oktober

No Upcoming Events for XR Zwolle

Browse all events
Bekijk alle lokale groepen