Rabobank doet zich graag duurzaam voor maar investeert al decennialang miljarden in megastallen, kunstmest, landbouwgif en de veevoederindustrie. Het gevolg is wereldwijde natuurverwoesting, dierenleed, schending van mensenrechten en een enorme uitstoot van broeikasgassen. In Nederland zitten we midden in een stikstofcrisis en boeren zitten opgezadeld met torenhoge schulden. Na meer dan 30 jaar roofkapitalisme en professioneel vertragen denkt de Rabo dat de belastingbetaler de rekening wel zal betalen. Denken ze dat we gek zijn of zo?

 

Deel de oproep (downloads)   |   Doe een actietraining   |   Tot op de bodem  (events)

 

Na de geslaagde actie op Schiphol slaan Extinction Rebellion & Greenpeace wederom de handen ineen.  Samen eisen we op 11 oktober van Rabobank: Stop verwoesten en start vergoeden!

 

Acties door het hele land
We gaan vreedzaam en burgerlijk ongehoorzaam actie voeren door het hele land!

 

+ Demonstratie Hoofdkantoor Utrecht (v.a 12:00)
Het wordt een fantastische dag met een vol podium programma met een diversiteit aan sprekers.
Iedereen is welkom, van jong tot oud! Voor de demonstratie is een apart Telegram kanaal

Plant- en diersoorten sterven 1000x sneller uit en 1 miljoen soorten worden met uitsterven bedreigd, ofwel; we stevenen af op de zesde massa-extinctie. Hoe meer biodiversiteit we verliezen des te meer we ook als mens bedreigd worden. De grootste oorzaak van deze uitstervingsgolf is de industri√ęle landbouw. Rabobank is een van de grootste financiers ter wereld van dit verwoestende landbouwsysteem.

De industri√ęle landbouw verwoest ecosystemen, veroorzaakt dierenleed en schendt mensenrechten
De Industri√ęle landbouw is geheel afhankelijk van vervuilende inputs zoals kunstmest, krachtvoer, pesticiden en herbiciden, en fossiele brandstoffen.
lees verder >

De enige die belang heeft bij een industri√ęle landbouw is de Agro-industrie
Of het nu gaat om input producenten, handelaren van grondstoffen of voedselverwerkers, het zijn slechts een handvol multinationals die de wereldmarkt domineren.
lees verder >

De Rabobank is wereldwijd een van de grootste financiers van dit verwoestende systeem
De nobele co√∂peratieve boerenleenbank die succesvol de strijd aanbond tegen woekerrentes van andere banken, is verworden tot een van de grootste en meest destructieve financiers van de industri√ęle landbouw wereldwijd.
lees verder >

De rekening: Geen investeringsbehoeften maar een herstelbetaling
Na 30 jaar roofkapitalisme en professioneel vertragen heeft de Rabobank slechts 4% van zijn miljarden ge√Įnvesteerd in biologische landbouw.
lees verder >

Wij zijn XR Landbouw

Extinction Rebellion (XR) Landbouw breekt het ijs in de Nederlandse landbouw. We voeren actie voor een landbouwsysteem dat vanaf 2025 geen broeikasgassen meer uitstoot maar opneemt, dat de biodiversiteit niet afbreekt maar versterkt. Wij zijn boeren, ondernemers en werknemers in de voedselketen, studenten en mensen met affiniteit voor de landbouw. Allemaal zien we in dat er ingrijpende verandering nodig is in ons landbouwsysteem, voor boeren én voor burgers. Om verandering teweeg te brengen voeren we actie: altijd geweldloos en creatief, vaak burgerlijk ongehoorzaam.

 

Vragen of verzoeken? mail naar XRLandbouw@protonmail.com