Vanaf maandag 11 oktober legt Extinction Rebellion in Den Haag het politieke centrum van Nederland plat

07/10/2021

Maandag 11 oktober trapt Extinction Rebellion (XR) de Klimaatrebellie (11-18 oktober) af met massale blokkades in Den Haag. De crisis is nu. Overal ter wereld worden mensen gedood door hongersnood en natuurrampen, veroorzaakt door de klimaat- en ecologische crisis. Met massale burgerlijke ongehoorzaamheid, in het midden van het publieke leven, dwingt XR het nieuwe kabinet tot ingrijpend klimaatbeleid. XR eist klimaatrechtvaardigheid voor iedereen: maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.

Klimaatrebellie: Extinction Rebellion legt Den Haag plat 

De Klimaatrebellie loopt van 11-18 oktober. De eerste vijf dagen staan in het teken van massale disruptieve actie om de overheid te dwingen tot ingrijpend klimaatbeleid. Honderden rebellen gaan dan in Den Haag de straat op. Naast de disruptieve acties is er ook een legaal programma waarbinnen XR samenwerkt met andere bewegingen. Ook dit programma draait om klimaatrechtvaardigheid. Verwacht outreach om nieuwe rebellen te werven, paneldiscussies waarbij Inheemse perspectieven centraal staan, trainingen en workshops over klimaatrechtvaardigheid, spoken word, muziek, theater en dans.

Blijf op de hoogte via Telegram

Voor journalisten die gedurende de Klimaatrebellie op de hoogte willen blijven van alle acties is er een Telegram-groep met pers-updates: https://t.me/joinchat/2hQwCKRN3TAxMjQ0

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR