Zondag grote actie bij het Sterrebos tegen bomenkap

04/02/2022

Op zondag 6 februari om 14.00 organiseren activisten een groot protest tegen de kap van het oude bos in Born onder de leus ‘bossenĀ en banen gaan prima samen’. Het protest zal naast het Sterrebos plaatsvinden en is bedoeld om de bosbeschermers een hart onder de riem te steken. De actie is een initiatief van het netwerk van organisaties die eerder de door meer dan 120 organisaties ondertekende solidariteitsverklaring opzetten.

Jelle de Graaf: “De afgelopen dagen steunden meer dan 120 organisaties een solidariteitsverklaring met de bosbeschermers in het Sterrebos. Van klimaatorganisaties, natuurbeschermingsgroepen tot politieke organisaties. Dit laat zien dat de woede over het voornemen om dit bos te kappen veel verder gaat dan de activisten die nu in de boom zitten.”

Janneke Prins: “Autobedrijf VDL Nedcar is van plan een 18e eeuws bos te kappen om mogelijk een nieuwe opdrachtgever binnen te halen. Wij zijn solidair met de medewerkers van VDL Nedcar, want we begrijpen de angst om je baan te verliezen. We pleiten wel voor klimaatbanen. Klimaatbanen zijn banen die bijdragen aan CO2-reductie. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die windmolens bouwen en onderhouden of machinisten in het openbaar vervoer. Bossen en banen gaan prima samen.”

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR