XR NL Families Nederland wil families verbinden die beseffen wat de klimaat en natuurcrisis betekent voor alles wat ons lief is op aarde en ondersteunt Extinction Rebellion met familievriendelijke acties om overheid en maatschappij te sturen naar een houdbare en klimaatrechtvaardige manier van leven op deze planeet.

Wij zijn een groep families die Extinction Rebellion Nederland ondersteunen en de eerste generatie die onze kinderen opvoedt te midden van de ineenstorting van natuur en klimaat. Deze waarheid is intens en pijnlijk.  Het vergt moed om dit onder ogen te zien, maar alleen door deze kennis te omarmen kunnen we onszelf en onze kinderen de veerkracht geven die nodig is om met verandering om te gaan en een houdbare manier van leven te vinden op planeet Aarde.

Om elkaar te kunnen ondersteunen in deze uitdagende tijden, bouwen we XR Families NL als een netwerk waarin we familiegerichte evenementen organiseren op een lokale en nationale basis naarmate we verder groeien. We bereiden ons voor om samen op een veilige en creatieve manier deel te nemen aan Extinction Rebellion-acties. We zullen informatie en advies delen over hoe we het beste voor onze boontjes in de dop, jonge boompjes en onszelf, kunnen zorgen, zodat we sterk genoeg zullen zijn om op welke manier dan ook actie te ondernemen.

We zijn blij je bij ons te hebben!