Non Violent Direct Action Training

Actietraining Training of lezing

15 september 2023

19:00 tot 22:00

Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Aanmelding via e-mail naar xrthehague@protonmail.com

Inloop: 18:30
Aanvang: 19:00
Eindtijd: 22:00
Locatie: Grandcafe Utopie (Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag)

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidsacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en effici√ęnt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico‚Äôs, juridische informatie, het vormen van en werken met ‚Äúaffinity groups‚ÄĚ en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

 
 

Landelijke acties waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen:

Stop Rabo
Samen eisen XR Landbouw en Greenpeace op 11 oktober van Rabobank: STOP VERWOESTEN, START VERGOEDEN!
Telegram-kanaal: MassActionRabo
Meer informatie over deze massa-actie: https://development.extinctionrebellion.nl/rabobank/A12-actie tegen fossiele subsidies
We eisen een direct einde aan de jaarlijkse zeker 37,5 miljard (!) euro fossiele subsidies. Omdat de regering haar eigen belofte uit 2009 en onze eis nog niet ingewilligd heeft, komen we elke dag om 12:00 terug, zolang dat nodig is. Wil je meedoen? Ga dan in het Telegram-kanaal. Meer informatie: https://a12blokkade.nl 

Locatie

grandcafe Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag