Actietraining

Training of lezing

5 maart 2023

14:00 tot 18:00

Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
In aanloop naar de acties in Den Haag (A12, 11 maart) en Eindhoven Airport (25 maart) organiseren we ook in Rotterdam een Actietraining, op 5 maart! Ook voor deelname aan andere XR-acties is deze training 100% geschikt. Svp aanmelden via de link onder!


We raden je aan om - voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties - eerst een Actietraining te volgen. Extinction Rebellion vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze Actietraining en ontdek daarbij ook in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen in onze acties.

Voor iedereen
De training in vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een Actietraining volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de training zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œAffiniteitsgroepenā€ en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De Actietraining op zondag 5 maart begint om 14:00 uur en eindigt om 18:00 uur. De training is gratis, een eventuele kleine donatie wordt gewaardeerd.

Meld je hier aan voor deze training.


Voertaal is Nederlands, en aansluitend op de training is er een gezamenlijke maaltijd, waar je als kersverse Affiniteitsgroep op een smakelijke manier nader kunt kennismaken met elkaar. We zien uit naar jullie komst!

Ā 

Aanvullende informatie om het geleerde in de praktijk te brengen:

A12 actie 11 maart
De zesde A12-blokkade is op zaterdag 11 maart om 12:00 uur! Dit keer met duizenden mensen. Wij eisen een direct einde aan de jaarlijkse 17,5 miljard euro fossiele subsidies.
Weet je al zeker dat je meedoet? Klik hier om in de Telegram-groep te gaan.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Eindhoven Airport 25 maart
Er is een Telegram kanaal waar iedereen in zit die deelneemt aan de luchthaven actie van 25 maart. In deze groep krijg je alle relevante informatie, zoals de datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en meer. Je kunt je
hier voor dat Telegram kanaal aanmelden.

Locatie

Boomgaardsstraat 71, Rotterdam