Actietraining 27 maart 2024 Almere

Actietraining Training of lezing

27 februari 2024

19:00 tot 21:45

Almere

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Actietraining met extra aandacht voor de A10-blokkade (30 maart) en de A12-blokkade (6 april)!

Welkom!
Wij vinden het belangrijk dat deelnemers aan aan onze acties - en burgerlijke ongehoorzaamheid in het algemeen - goed voorbereid zijn. Vreedzame directe acties zijn voor veel mensen nieuw, dat vraagt voorbereiding. Maar je kunt het. Iedereen kan het! Doe daarom deze actietraining, om te leren over onze manier van actievoeren en om te bespreken hoe jij mee wilt en kunt doen.

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training bereiden we je erop voor om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiĆ«nt te handelen. We bespreken de XR actieconsensus, de veiligheidsrisicoā€™s, relevante juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffiniteitsgroepenā€ en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training begint op woensdagavond 27 maart 2024 om 19.00 u en duurt tot ongeveer 21.45 u met daarna nog ruimte voor een praktische oefening en het stellen van vragen.
Jezelf aanmelden gaat via email naar xralmere@protonmail.com.
Deelname is gratis.
De locatie maken we tijdig bekend aan de aangemelde deelnemers.

Landelijke acties waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen zijn o.m.:

Nieuwe acties tegen fossiele financiering
Net als eerdere acties op allerlei plekken, waaronder de A10 en A12 zal Extinction Rebellion doorgaan met acties om de financiering van en subsidies voor de fossiele industrie te stoppen. Wil je meedoen?

Aanmelden bij de A12-actie STOP FOSSIELE SUBSIDIES gaat via www.a12blokkade.nl en de A10-actie ING, STOP FOSSIELE FINANCIERING via www.a10blokkade.nl.

Kijk voor een overzicht van alle lopende campagnes en acties op https://development.extinctionrebellion.nl/campagnes/. Veel campagnes hebben een eigen Telegram-kanaal en/of een eigen website voor meer en actuele informatie. Join!

Als voorbeeld: Kappen met kolen
Elke wagonlading kolen die wordt verstookt, leidt tot meer opwarming, meer milieuschade en meer gezondheidsschade. Wat we doen, is daarom simpel. We blokkeren kolentreinen, zodat deze hun schadelijke lading niet kunnen vervoeren. Dit doen we door estafetteblokkades, waarbij steeds Ć©Ć©n persoon op het spoor zit. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op het spoor wilt zitten.
Meer informatie: www.kappenmetkolen.nl

Locatie

Volgt na aanmelding, Almere