Actietraining 19 februari 2024 Almere

Extra actietraining vanwege de A12- en A10-blokkades!

Welkom!
Wij vinden het belangrijk dat deelnemers aan aan onze acties – en burgerlijke ongehoorzaamheid in het algemeen – goed voorbereid zijn. Vreedzame directe acties zijn voor veel mensen nieuw, dat vraagt voorbereiding. Maar je kunt het. Iedereen kan het! Doe daarom deze actietraining, om te leren over onze manier van actievoeren en om te bespreken hoe jij mee wilt en kunt doen.

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training bereiden we je erop voor om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiĆ«nt te handelen. We bespreken de XR actieconsensus, de veiligheidsrisicoā€™s, relevante juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffiniteitsgroepenā€ en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training begint op maandagavond 19 februari 2024 om 19.00 u en duurt tot ongeveer 21.30 u met daarna nog ruimte voor een praktische oefening en het stellen van vragen.
Jezelf aanmelden gaat via email naar xralmere@protonmail.com.
Deelname is gratis.
De locatie maken we tijdig bekend aan de aangemelde deelnemers.

Landelijke acties waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen zijn o.m.:

Nieuwe acties tegen fossiele financiering
Net als op 30 december 2023 op de A10 en in 2023 op de A12 zal Extinction Rebellion doorgaan met acties om de financiering van en subsidies voor de fossiele industrie te stoppen. Wil je meedoen? Info over en aanmelden bij de A12-actie STOP FOSSIELE SUBSIDIES via www.a12blokkade.nl en de A10-actie ING, STOP FOSSIELE FINANCIERING via www.a10blokkade.nl.

Kijk voor een overzicht van alle lopende campagnes en acties op https://development.extinctionrebellion.nl/campagnes/. Veel campagnes hebben een eigen Telegram-kanaal en/of een eigen website voor meer en actuele informatie. Join!

Als voorbeeld: Kappen met kolen
Elke wagonlading kolen die wordt verstookt, leidt tot meer opwarming, meer milieuschade en meer gezondheidsschade. Wat we doen, is daarom simpel. We blokkeren kolentreinen, zodat deze hun schadelijke lading niet kunnen vervoeren. Dit doen we door estafetteblokkades, waarbij steeds Ć©Ć©n persoon op het spoor zit. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op het spoor wilt zitten.
Meer informatie: www.kappenmetkolen.nl

Details
Date:

februari 19

Time:

19:00 - 21:30

Evenement Categorie:

Actietraining, Training

Organisator

Extinction Rebellion Almere

Email: xralmere@protonmail.com Phone: 0649854457

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR