Actietraining Haarlem 20 December 2023 - Afgelast

Actietraining Training of lezing

20 december 2023

18:00 tot 22:00

Stephensonstraat 7, Haarlem

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Ā 

Wegens onvoldoende belangstelling is deze actietraining afgelast. De volgende actietraining in Haarlem is op donderdagavond 18 januari. We hopen je dan te mogen verwelkomen.

Algemene informatie

Date: Woensdag 20 december 2023
Time: 18:00-22:00 (inloop vanaf 17:45)
Locatie: Station Zuidwest (Stephensonstraat 7, 2014 KB Haarlem)
Taal: Nederlands

Op woensdagavond 20 december geven we weer een Actietraining in Haarlem. Als je wil deelnemen aan de A10-blokkade op 30 december of een andere vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidsactie met Extinction Rebellion (met kans op arrestatie) dan is het belangrijk dat je deze actietraining volgt. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De Actietraining is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een Actietraining volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiĆ«nt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisicoā€™s, juridische informatie, het vormen van en werken met ā€œaffinity groupsā€ en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining via deze link. Je ontvangt een bevestigingsmail na aanmelding.

Andere mogelijkheden

Heb je na deze actietraining zin in gezelligheid of wil je met je affiniteitsgroepje een actie voorbereiden? Dan ben je vrijdagavond van harte welkom in de Rebel Base in Station Zuidwest (Stephensonstraat 7, KB Haarlem).

Na de training ben je voorbereid om aan een actie van Extinction Rebellion mee te doen.

Neem voor jezelf eten en drinken mee. Koffie en thee is wel aanwezig!

Locatie

Station Zudwest, Stephensonstraat 7, Haarlem