Climate Fresk workshop Almere

Actie Sociale bijeenkomst Training of lezing Vergadering

9 augustus 2023

17:00 tot 21:00

Almere

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Klimaatopwarming is een van de grootste uitdagingen van onze eeuw. Door meer bewustzijn kunnen noodzakelijke veranderingen op gang komen. De Climate Fresk (of klimaat fresco) is een uitstekend tool om dit bewustzijn op te wekken. In een leuke workshop spelen we het spel Climate Fresk. Vooraf eten we met elkaar. Iedere belangstellende is welkom!

Wat is Climate Fresk?
Climate Fresk is een op wetenschap gebaseerd spel dat als doel heeft het bewustzijn rondom klimaatverandering te vergroten. Het is bedacht door een Franse wetenschapper die het IPCC-rapport (een rapport van 6.000 pagina’s dat wordt uitgegeven door de Verenigde Naties) toegankelijk wilde maken voor iedereen. Het spel bestaat uit 42 kaarten die een samenvatting zijn van dit rapport. Jullie gaan gezamenlijk aan de slag om de kaarten in de juiste volgorde te leggen. Door op een speelse manier met de wetenschappelijke feiten om te gaan is de complexiteit behapbaar gemaakt en krijg je een duidelijk overzicht van hoe klimaatverandering in elkaar steekt.

Hoe gaat het spel?
Het spel bestaat uit 3 fasen:
LEER: Je verzamelt je rond een tafel met een team van 4 tot 7 personen. Samen ontdekken jullie de 42 kaarten die betrekking hebben op de verschillende aspecten van klimaatverandering en werk je samen om oorzaak-gevolg verbanden vast te stellen.
CREËER: Je personaliseert het ‘fresco’ door illustraties en een titel toe te voegen.
VOEL & HANDEL: Je deelt met andere spelers je gevoelens, vragen en gedachten en samen bespreek je ideeën voor oplossingen en acties.

Voorkennis is niet nodig, enkel interesse! Inschrijven is nodig! Hier is de link om je aan te melden: https://association.climatefresk.org/training_sessions/c74aa250-d711-4841-89a6-ce6c48297937/show_public?language=en&tenant_token=36bd2274d3982262c0021755

Voor de workshop moeten, afhankelijk van het aantal deelnemers, er voldoende spelbegeleiders zijn. Er kunnen 4 - 14 mensen deelnemen

Graag starten we de avond om 17:00 uur met een vegan potluck. Hierna zullen we het spel gaan spelen, dit duurt in totaal 3 uur.
We zijn dus tegen 21:00 uur klaar.

Neem je buren, familie en vrienden mee! Dit is een laagdrempelige (en apolitieke) manier om kennis te maken met de klimaatcrisis.