Klimaatalarm voorbereiding

Sociale bijeenkomst Training of lezing Vergadering

4 september 2023

12:05 tot 12:35

Jodenbuurt, Amsterdam

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Bereid samen met ons het klimaatalarm voor! Je bent welkom om mee voor te bereiden, ook als je weinig/geen ervaring hebt!

Wil je leren om acties te organiseren? De maandelijkse klimaatalarm actie is zo makkelijk om te organiseren dat zelfs helemaal nieuwe rebellen het kunnen! Daarom mag je gewoon aansluiten bij de voorbereidingen.


Wat moet je weten?


De maandelijkse klimaatalarm actie is eenĀ low riskĀ actie. Dat wil zeggen dat we niets blokkeren, op de stoep blijven en ons helemaal aan de wet houden. We zijn namelijk juist niet van plan om gearresteerd te worden.

De actie is iedere maand op dezelfde plek: het stadshuis, bij de Stopera. Ook is het altijd om dezelfde tijd: om 12:00 uur gaat het luchtalarm af, dus dan gaan we op de grond liggen. We verzamelen al eerder (11:45-11:50), om even te kletsen en het plan te delen.

Tijdens de voorbereidingen gaat het dus niet over de locatie, want die staat vast. Tenzij we straks zo'n grote groep hebben dat we moeten opsplitsen in twee of meer locaties.

Wel praten we over het thema, het programma, en de vaste taken die iedere maand gedaan moeten worden. Dat zijn best makkelijke taken, dus die kan jij ook op je nemen. Of je kan zeggen dat je wel wil helpen om te leren hoe dat gaat.Het is belangrijk dat je de principes en waarden begrijpt. We proberen allemaal om deze altijd te respecteren tijdens acties en bijeenkomsten van Extinction Rebellion. Doe je dat niet, dan mogen mensen er wat van zeggen. Je mag het ook zeggen als iemand anders ze niet respecteert. Dat doen we natuurlijk vriendelijk.

Locatie

Spinoza Monument, Jodenbuurt, Amsterdam