Klimaatalarm voorbereiding

Sociale bijeenkomst Training of lezing Vergadering

11 juni 2023

11:00 tot 12:30

Pieter Nieuwlandstraat 93, Amsterdam

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Wil je leren om acties te organiseren? De maandelijkse klimaatalarm actie is zo makkelijk om te organiseren dat zelfs helemaal nieuwe rebellen het kunnen! Daarom mag je gewoon aansluiten bij de voorbereidingen.

Let op: er is tegelijkertijd ook een vergadering van een andere beweging, dus wees rustig terwijl je naar binnen gaat, want we willen elkaar niet verstoren. Je kan na de ingang direct naar links, daar de trap omhoog. Dan vind je rechts van je de deur naar het kantoortje waar we overleggen.


Wat moet je weten?


De maandelijkse klimaatalarm actie is een low risk actie. Dat wil zeggen dat we niets blokkeren, op de stoep blijven en ons helemaal aan de wet houden. We zijn namelijk juist niet van plan om gearresteerd te worden.

De actie is iedere maand op dezelfde plek: het stadshuis, bij de Stopera. Ook is het altijd om dezelfde tijd: om 12:00 uur gaat het luchtalarm af, dus dan gaan we op de grond liggen. We verzamelen al eerder (11:45-11:50), om even te kletsen en het plan te delen.

Tijdens de voorbereidingen gaat het dus niet over de locatie, want die staat vast. Tenzij we straks zo'n grote groep hebben dat we moeten opsplitsen in twee of meer locaties.

Wel praten we over het thema, het programma, en de vaste taken die iedere maand gedaan moeten worden. Dat zijn best makkelijke taken, dus die kan jij ook op je nemen. Of je kan zeggen dat je wel wil helpen om te leren hoe dat gaat.Het is belangrijk dat je de principes en waarden begrijpt. We proberen allemaal om deze altijd te respecteren tijdens acties en bijeenkomsten van Extinction Rebellion. Doe je dat niet, dan mogen mensen er wat van zeggen. Je mag het ook zeggen als iemand anders ze niet respecteert. Dat doen we natuurlijk vriendelijk.

Hoe kom je naar binnen?


Soms raken mensen in de war van de vele deuren. Dus we leggen het hier even uit. Als je drie dubbeldeuren naast elkaar ziet met glas erboven, dan ben je op de juiste plek. Van de middelste dubbeldeuren, kan je de linker induwen. Die gaat dan gewoon open. Op het plaatje staat daar een groen randje omheen.

Zorg dat je rustig naar binnen loopt want er is ook een andere vergadering en we willen hun niet verstoren. Je kan na de deur direct naar links, dan de trap op. Bovenaan de trap vind je rechts van je het kantoortje.