#STOPRABO: Tot op de bodem met Animal Rights & Aralez

Actie Sociale bijeenkomst Training of lezing Vergadering

19 september 2023

19:30 tot 22:00

Rooseboomstraat 10, Den Haag

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Rabobank doet zich duurzaam voor, maar stopt al vele jaren miljarden in verwoesting. Foute financieringen van megastallen, kunstmest, landbouwgif en de soja-industrie zorgen wereldwijd voor natuurverwoesting, dierenleed en mensenrechtenschendingen. En bij ons in Nederland: voor veel te veel stikstof en torenhoge schulden voor boeren. Dat moet stoppen!

19 september introduceren we de actie in Den Haag en gaan we dieper in op de verwoesting die Rabobank aanricht. Dat doen we in rebelbase Groep 4/5 met twee gastsprekers:

Animal Rights is een dierenrechtenorganisatie die onder andere juridische strijd voert tegen dierenleed in de vlees- en bontsectoren en tegen dierproeven. Middels undercoveracties brengen zij  de structurele misstanden aan de kaak.

Aralez is een grass-roots organisatie voor dekolonisatie. Chautuileo Tranamil is co-founder van stichting Aralez en 80-20 campagne. Ze is momenteel bezig met klimaatrechtvaardigheid voor inheemse gemeenschappen te verankeren binnen de klimaatbeweging. Chautuileo zal ingaan op de enorme verwoesting van inheems leefgebied die de financiering van de Rabobank in de intensieve veehouderij veroorzaakt in de Amazone.

Op 11 oktober bundelen Extinction Rebellion & Greenpeace opnieuw de krachten. Wij zijn klaar voor actie. Massaal, door het hele land, vreedzaam en burgerlijk ongehoorzaam. Samen eisen we dat de bank stopt met verwoesten en start met vergoeden van de miljarden schade die ze heeft veroorzaakt.


Om meer te lezen over deze actie, en voor verder links, kun je kijken op de pagina’s hierover van Greenpeace en/of Extinction Rebellion.[caption id="attachment_37217" align="alignnone" width="700"] STOPRABO | 11 oktober voeren Extinction Rebellion en Greenpeace massaal actie tegen de Rabobank.[/caption]

Locatie

Groep 4/5, Rooseboomstraat 10, Den Haag