The Loud Spring + nabespreking

Hoe bouwen we aan een beweging die de klimaatcrisis gaat stoppen? Daarvoor is een krachtige vakbeweging nodig. Dat is de boodschap van de film The Loud Spring.

In deze Duitse documentaire van Labournet komen onder anderen wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief ‘Angry Workers’ aan het woord.

Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

De film (met getekende beelden) illustreert hoe de sociale revolutie eruit zou kunnen zien. Daarmee prikkelt die onze voorstelling van systeemverandering. The Loud Spring nodigt de kijker uit om het einde van het kapitalisme in te beelden, niet het einde van de wereld.

Na de vertoning volgt een gesprek met de zaal en sprekers van onder meer Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV.

🎟️ Koop tickets voor 8 november via: filmhuisbreda.nl/movies/290/17/the_loud_spring__nagesprek


Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op, koop je tickets voor 8 november in Breda niet via die pagina.

Details
Date:

november 8

Time:

19:30 - 22:00

Evenement Categorie:

Anders, Lezing

Click to Register: https://www.filmhuisbreda.nl/movies/290/17/the_loud_spring__nagesprek
Organisator

Extinction Rebellion Breda

Website:
Locatie

Filmhuis

Keizerstraat 19F

Breda, Nederland

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR