XRZaanstreek aanwezig bij klimaatlezing Bas Eickhout in Broek in Waterland

Op 10 februari organiseert GroenLinks Waterland in samenwerking met PvdA Waterland en onder andere GroenLinks Landsmeer, Purmerend-Beemster en Noord-Holland een klimaatcollege van Bas Eickhout. Bas is klimaatwetenschapper en Europarlementariƫr voor GL.

Naast de lezing is er een informatiemarkt waar ook de lokale cirkel Extinction Rebellion Zaanstreek (XRZaanstreek) aanwezig zal zijn. Extinction Rebellion vestigde afgelopen weekend de aandacht op het levensgrote vraagstuk waar we met zijn allen voor staan: de klimaatverandering. De verandering is intussen een crisis. We bereiken de 1,5 graad mondiale opwarming al in 2024. Dit staat in schril contrast tot het, allang achterhaalde Parijsakkoord dat 2050 voor die 1,5 graad aanhoudt, en waar onze regering zich helaas aan vasthoudt. Ondanks alle alarmerende IPCC-rapporten.

Op de informatiemarkt kun je in gesprek gaan met rebellen van XRZaanstreek over waar XR voor staat, wat ze doet, van lokaal tot wereldwijd en hoe ook jij daarin kunt bedragen. In de voorhoede maar ook zeker in de ‘backoffice’ of als donateur.

We hopen jullie te zien bij het klimaatcollege van Bas Eickhout op 10 februari in Broek in Waterland.

Blijf niet op de bank zitten maar kom in beweging, kom naar het klimaatcollege!

Aanmelden kan tot 8 februari: waterland@groenlinks.nl

Details
Date:

februari 10

Time:

10:30 - 13:00

Evenement Categorie:

Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Zaanstreek

Email: xrzaanstreek@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR